Friday, December 3, 2010

Q016: Sakura Musim Cinta

Baru beli white photo frame yang cantik dan murah ^_^ Juga baru beli clean cut paper strips 3mm. Jadi, walaupun idea tak berapa nak ada, juga waktu yang selalu sempit, sempat sempat jugalah saya mendeco frame tersebut dengan bunga bunga sakura yang berwarna pink *^_^*

Semua gambar di frame adalah gambar kenangan sepanjang hidup, hikss *^_^*




Hikks, suka dengan effect kilat kilat pada bunga. Strips ni sangat licin dan kemas! Suka!

Err, sebenarnya nak buat penuh lagi, tapi paper strips yang warna pink ni dah habis, hohoo. Dapat buat lima kuntum sakura besar dan empat sakura kecil saja. Err, balance strips buat empat kelopak sakura yang berguguran di tiup angin, hehehee~ [jiwa tau]

Hemm, pokok sakura ada daun tak eh? Google bagi gambar macam takdek!


Mereka! Mereka...

3 comments:

Noor Azlina Abdul Samad K. said...

Sangat kemas bunga sakura yg Solehah buat tu. Potong dengan pisau ke? Kak Lin dah malas nak potong guna pisau huhu...asyik guna paper shredder jer hehehe. Cantik la bunga tu....leh guna utk buat Chinese New Year cards nanti :)

Solehah Muhammad said...

eh kLin,CNY ada tema sakura ke? hehee~ tapi boleh jek kLin kan..cuma tgh confiuse ni,pokok sakura ada daun ke tak..ngeee~ ingat nak tambah dauh biar hidup sikit :D

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

leha nnt blh ajar kt wat quilling x?kt nk bljr wat frame