Monday, October 11, 2010

Q004: Hidup..

Teruja nak taruk 1st gambar quilling kat sini tau, so rela perah otak utk buat sesuatu. Tapi, tak da idea yang datang. Huhuu -_-" Terlalu banyak 'persoalan' hidup yang datang tanpa di undang. Hehee, tapi, tak boleh terus pasrah, tetap semangat okei?!

So, turun naik ujian yg datang [plus] warna warni kehidupan, maka terhasillah card yang CANTIK ini ^_^ Hahaa, kalau tak puji diri sendiri, susahlah nak paksa orang lain puji kan? ^_^


Sangat malas okei nak gulung jalur kertas tersebut dengan saiz yang berbeza, hahaa! Memang tak da langsung darah seni yang mengalir. Tapi, betul, buat quilling ni melatih kesabaran.

Idea datang, so kita nak merealisasikan idea tu atas kertas, menggunakan kertas, agar terlihat rapi, cantik, sempurna, memang sangat amat memerlukan kesabaran. Nak kena duduk, posisi yang selesa. Gulung kertas dengan penuh rasa cinta ^_^ Taruk gam elok² supaya tak melimpah. Buat shape pada gulungan kertas tu. Perrrgh, bukan kerja mudah beb!

So, tabik spring lah pada yang menjadikan quilling kraf ni sebagai sumber pendapatan ^_^ Aww, korang memang best!


Err, kad ni terlalu kosong sebenarnya. Sebab dia dah penuh di tepi so, tak da idea nak taruk apa di tengahnya. So, letak je lah seketul munger di dalam ^_^

 [BUNGA HATI] 

Heee, sebenarnya biasa je kan? Cuma sebab dia warna warni, jadi nampak ceria ^_^ Apapun, Happy happy friends!

10 comments:

As Ahmad said...

super duper unique lah! mana ada biasa². ak belum pernah tengok orang susun² segini atas kad. buat jd bday kad ak ye? ye? hehehe *tak malu mintak*

ak rasa depan tu dah cukup perfect. jangan ditambah apa pun, kecuali nk letak tulisan ke. bunga tu pun sangat seswai dengan persembahan cover depan :)

tak sabar ak nak tengok kejutan kad kedua pulak ;) *wink!*

Noor Azlina Abdul Samad K. said...

Wow....memang design yg lain dari yg lain! Teruskan usaha...insyaallah lepas ni lebih banyak lagi design2 cantik datang dari Solehah :)

Cards by Cheryl said...

you are a very talented quiller....thanks for sharing with us

Ummu Solehah Muhammad said...

cik as: hahahaa, rasa mcm bday card kamu harus lbh special dr ini. tp kalau tak sempat buat, aku kasi yg ni je lah! hahaa. thx dear.

kak lin: thx kak lin, support yg +ve, tambah semangat tau ;)

cheryl: thx cheryl! sorry if u dont understand wot i wrote in my blog, hahaa! do use google translate ok? ;)

Anonymous said...

salam... hi.. sy penah gak wat quilling... tp main wat je... xde alat2 dia pon... cmne cara nak potong n gulung dgn mudah ek.... leh kongsi x?

Ummu Solehah Muhammad said...

dear anony ^_^ ok inshallah nanti sy share kan yea

asma HazeLnut said...

ummu...wahhh..hebat lahh..i'm a starter.. =)

Ummu Solehah Muhammad said...

Asma : me to asma, welcome to da club! ^_^

istisyhad-perinduCintaNya said...

kreatifnye! xD

lina said...

assalamualiakum..sy sgt2 berminat untk blajar art ni...ada buka class x?