Friday, July 27, 2012

Book Binding

Hufffffft! Lama sudah tidak ber-update! Buzy bee? Lazy bee? Hehehee ^_^

Berawal dari tengok Cik As sibuk belajar menjahit buku, maka saya pun jadi terujaa nak belajar jugak. Tapi susah benar nak mencari masa. Bila tgk blog LittleSyam ada buat workshop, maka akan berkobar-kobar semangat nak join tapi bila check jadual, selalu tak berkesempatan (T_T)

Tapi pada 16 Jun lepas, bila LittleSyam ada buat workshop d KDU Damansara, makaaaa, saya terus register! Dah dekat dengan rumah & ofis, so tak boleh lepas peluang. Alhamdulillah~

Bila dah tahu teknik, susah pula nak cari masa utk practise, huk3. Namun bila dah masuk Ramadan ni, alhamdulillah dapat juga balik dr ofis awal sikit dan dapatlah latih lembut-lembutkan tangan menjahit ^_^

Bila ada masa, rasa tak cukup tangan nak ber-craft, menjahit buku pun nak, quilling pun nak, rinduuuuuuuuu sangat, buat card pun nak. Huhuu. Sedih tengok craft-craft items yg tak bersentuh.

Btw, pictures below adalah latihan-jahit buku yang ke-5 sudah, hehee ^_^ Walaupun masih longgar, tapi agak berpuas hati jugak dengan buku kali ni hehee {sebab tu upload} hahahaa!

So, enjoice the pictures ^_^





4 comments:

eiela said...

saya pernah belajar dulu kat sekolah, tp skrg nih dah lupa cara nak jahit buku.

eza@miza said...

waahhh..bestnyaa bleh blaja.. nak jugakkk..

idea semulajadi said...

cantik jugak wat page warna warni mcm tu~
saya reti jugak jahit buku, tapi xreti la plak wat yg de reben2 kat tepi tu~ reti jahit straight je~

Solehah Muhammad said...

^_______^<3