Monday, June 20, 2011

Review Quilling Art Workshop on 18 of June

Alhamdulillah! Dalam pada berdebar² sebab tarikh iklan dan tarikh workshop sangat dekat, akhirnya waktu yang ditunggu sampai juga. Walaupun dengan hanya dua orang peserta, aku nekad jugalah untuk teruskan workshop tersebut.

Peserta pertama; Kak Eni.
Memang tak ada basic dalam quilling. Tengok iklan di blog ni dan terus nak join. Memula berdebar juga aku nak start. Tapi, kak eni power! Cepat je tangkap, dan at last menghasilkan quilling yang cantik! ^_^

Peserta kedua; Kak Fitt
Ni da kira senior, hehehee, dah siap berniaga quilling daaah. Tapi, kami banyak berkongsi pengalaman. Kak Fitt memang sporting ^_^
Macam mana nak letak harga Quilling? Hahahaa, topic hangat!

KAMI ^o^


Hahahaa, khusuk tengok tangan aku ^_~ Gulung jangan tak gulung kak!


Tak sempat nak buat contoh untuk dorang, ni aku rushing buat beberapa minit sebelum workshop start, huhuhuu...


"Haaa, inilah hasilnya kak.." kata aku ^_^


Penuh! Berselerak! Berwarna warni! Suka!


Hasil dari Kak Eni yang tak ada basic Quilling. Wowww?!


Kak Fitt practice buat swirl. 
Bagaimana nak buat swirl yang cantik dan nak lekatkan swirl dengan kemas? 
Hahahaa, kena datang next workshop la kalau nak tau ^_~


KAMI dan QUILLING

Last but not least;
Thanks to Kak Eni dan Kak Fitt yang bagi 5 bintang penuh untuk workshop ni. Maaf andai ada terkurang. Apa ilmu yang saya ada, semua saya dah curah, hahahaa!
Semoga bermanfaat ^_^



4 comments:

NcekYus said...

xpe... ilmu tu lbh mudah msuk klu pesertanya x ramai, sbb lbh focus. Percubaan pertama x semestinya gagal.. 2nd round, insyaAllah b'tmbah lg peserta..serius. :)

chillin with Quillin said...

looks like everyone enjoyed them selfs!!!
Paula

fayyza ideas said...

tahniah solehah!!!! can't wait for incoming worshops.. :)

farah said...

salam. saya minat sgt nak join tapi saya tak dapat nak pergi... tengah sakit sekarang ni.. tak dapat nk bergerak... cuma, sy nak tanya, boleh tak kalau saya nak set tools yg lengkap ni..? thanks ya.